V soboto, 30. 11. 2019, smo se nadarjeni učenci in učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprave hrane, odpravili v našo severno sosedo, Avstrijo. Najprej smo si ogledali mini živalski vrt, kjer smo videli prašičke, lame, ovce in druge živali. Po malici smo odšli v čokoladnico Zotter, kjer smo opazovali, kako izdelujejo čokolado. Med ogledom smo lahko poizkusili 300 različnih vrst čokolade. Na koncu smo imeli najpogumnejši možnost poizkusiti tudi čokolado iz zmletih črvičkov, s svinjsko krvjo in še nekaj čokolad z nenavadnimi sestavinami.

Sledil je ogled znamenite orožarne v Gradcu, ki je delovala v 17. stoletju. Po muzeju smo imeli voden ogled v angleškem jeziku. Bili smo priča smešnim in tudi strahotnim zgodbam ter neprecenljivi opremi.

Napočil je čas za božični sejem in spust po najdaljšem notranjem toboganu na svetu. Meni je bil ta del najljubši. Najprej me je bilo zelo strah, a kmalu sem začel uživati. To doživetje je bilo nepozabno.

Fotoutrinke z izleta si lahko ogledate na Ekskurzija v čokoladnico Zotter in mesto Gradec.

 

Filip Juršinič, 8. b